Ons verhaal

Villa Max is een warme en niet-gesubsidieerde organisatie die gezinnen met een ernstig ziek kind een unieke en kosteloze vakantie aanbiedt. 

Als één van de kinderen ernstig ziek is heeft dit een grote impact op het hele gezin.  Samen een weekje er tussennuit, weg van dokters en ziekenhuizen is dus zeker niet evident.  Villa Max maakt dit voor hen wel mogelijk!

 

Er worden zes gezinnen tegelijkertijd uitgenodigd op een Villa Max week.  Ieder gezin krijgt een eigen en aangepaste woning ter beschikking. 

Tijdens het verblijf kan het gezin rekenen op een uitgebreid aanbod van leuke activiteiten en de nodige (zorg)ondersteuning.

En dit zowel van een groot netwerk van vrijwilligers als van professionele zorgverleners (thuisverpleging, kinesisten, ...).  

Op voorhand worden alle (zorg)noden besproken en zorgt het VillaMax-team voor de nodige hulpmiddelen en/of helpende handen.

 

Onze vakanties gaan door in de (zorg)aangepaste huisjes van Casa Ametza. Hierdoor kunnen we tijdens één Villa Max week zes gezinnen tegelijkertijd een fijne en deugddoende vakantie aanbieden.  Deze huisjes zijn gelegen in het park van Brasschaat en vlak bij het zwembad. 

 

Villa Max neemt de kosten van verblijf, verschillende activiteiten (pretparkbezoek, cinema, kinderanimatie, ...) en enkele maaltijden op zich.