Ons verhaal

VillaMax is een warme organisatie die gezinnen met een ernstig ziek kind een unieke en kosteloze vakantie aanbiedt. 

Als één van de kinderen ernstig ziek is heeft dit een grote impact op het hele gezin. Samen een weekje er tussennuit, weg van dokters en ziekenhuizen is dus zeker niet evident. VillaMax maakt dit voor hen wel mogelijk!

 

Er worden zes gezinnen tegelijkertijd uitgenodigd op een VillaMax week. Ieder gezin krijgt een eigen en aangepaste woning ter beschikking. 

Tijdens het verblijf kan het gezin rekenen op een uitgebreid aanbod van leuke activiteiten en de nodige (zorg)ondersteuning.

En dit zowel van een groot netwerk van vrijwilligers als van professionele zorgverleners (thuisverpleging, kinesisten, ...).  

Op voorhand worden alle (zorg)noden besproken en zorgt het VillaMax-team voor de nodige hulpmiddelen en/of helpende handen.

 

Voor onze vakanties huren we de (zorg)aangepaste huisjes van Casa Ametza. Deze huisjes zijn gelegen in het park van Brasschaat en vlak bij het zwembad. 

 

VillaMax neemt de kosten van verblijf, verschillende activiteiten (pretparkbezoek, cinema, kinderanimatie, ...) en enkele maaltijden op zich.