Ons verhaal

VillaMax is een warme organisatie die gezinnen met een ernstig ziek of zorgintensief kind een unieke en kosteloze vakantie aanbiedt. 

 

Als één van de kinderen intensieve zorg nodig heeft, heeft dit een grote impact op het hele gezin. Samen een week er tussennuit, weg van dokters en ziekenhuizen is dus zeker niet evident. VillaMax maakt dit echter wel mogelijk. 

 

Er worden zes gezinnen tegelijkertijd uitgenodigd op een VillaMax vakantie. Ieder gezin krijgt een eigen en aangepaste woning ter beschikking. 

 

Tijdens het verblijf kan het gezinnen genieten van een breed scala aan leuke activiteiten en de benodigde (zorg)ondersteuning. 

 

En dit zowel van een groot netwerk van vrijwilligers als van professionele zorgverleners (thuisverpleging, kinesisten, ...).  

 

Op voorhand worden alle (zorg)noden besproken en zorgt het VillaMax-team voor de nodige hulpmiddelen en helpende handen.

 

Voor onze vakanties huren we de (zorg)aangepaste huisjes van Casa Ametza. Deze huisjes zijn gelegen in het park van Brasschaat en vlak bij het zwembad. 

 

VillaMax neemt de kosten van verblijf, verschillende activiteiten (pretparkbezoek, cinema, kinderanimatie, ...) en enkele maaltijden op zich.