Nieuws

Verhalen van vakantiegangers

07 Januari 2021

1. Hallo, wij zijn Frederic en Vicky, de ouders van Ashley, Xsarie, Tiany en Shauwn.  We hebben als gezin echt genoten van deze vakantie. De huisjes waren helemaal top en aangepast aan alle noden. Je had hier echt veel ruimte en dit in een prachtige omgeving. Thuis krijgen we de kinderen niet buiten, maar hier was dat een heel ander verhaal. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zaten ze in de grote tuin. Dit is een topweek geweest voor de gastjes! En wij hebben onze problemen echt even kunnen vergeten. We komen zeker een volgende keer terug! We weten dat het niet meer kan binnen een Villa Max vakantie, maar dan huren we de huisjes van Casa Ametza wel gewoon zo. Doe zo verder Villa Max, het is een topweek voor alle gezinnen

 

2. Hallo, Ik ben Stephanie de mama van Owen. Het was voor ons wel spannend om op vakantie te vertrekken. ’t Was al even geleden en we weten dat op andere plaatsen niet alles volledig is aangepast aan de zorgnoden van Owen. We hebben al meermaals onze activiteiten en vakanties moeten annuleren omdat de accommodatie of de activiteit niet voldoende is aangepast. Maar dat was hier zeker niet het geval. De huisjes en de omgeving zijn volledig op maat van onze zorgnood en iedereen stond je bij om te helpen waar nodig. Dit hebben we nog niet veel meegemaakt! We hebben ook kunnen genieten van enkele leuke uitstappen zoals naar Comic Station, de kinderboerderij en met de limousine naar de cinema.  Maar je moest helemaal niet ver gaan om je te amuseren. We zijn sinds lang nog eens gaan zwemmen in het zwembad op 50m van ons huisje. Hier was alles ook aangepast zodat het echt goed is gelukt. Wij hebben onze grenzen verlegd en er zijn nieuwe deuren geopend. 1000x dank! Wij hebben enorm genoten en onze batterijen weer kunnen bijtanken. 

 
3. Hallo, wij zijn de ouders van Liselote en Jasper en wij vonden het al een super geslaagde vakantie bij VillaMax. Zo zijn we naar de cinema en het zwembad geweest, zijn we veel gaan fietsen, picknick gedaan,…Ook hebben we beter kennis gemaakt met de andere gezinnen via de croque monsieur avond en konden we op deze manier over onze situatie vertellen. Zo lijdt Liselote aan het zeldzame Rett syndroom toch is het een geluk dat Liselote kan praten en stappen want dit komt zeer weinig voor bij het Rett syndroom. Het is soms wel heel vermoeiend aangezien vanaf je buiten komt met Liselote zij enorm veel prikkels heeft en bijna op alles reageert, toch vindt ze het super leuk om buiten te komen en via VillaMax kunnen wij ook een leuke vakantie hebben.
 
4. Hallo, ik ben de mama van Lotte en Ella. Ik ben heel blij dat we via VillaMax vele leuke activiteiten kunnen doen. Lange tijd heeft mijn jongste dochter, Lotte, enkel zich via de iPad kunnen uitleven en kon ze niet naar school gaan. Ik probeerde dan leuke knutselwerkjes te kopen om zo de dag door te komen. Sinds kort kan ze halve dagen naar school gaan en in de namiddag volgt ze revalidatie. Voordat Lottte ziek was zijn we wel een keer op vakantie geweest, maar niet zoveel aangezien Lotte nog maar 4 jaar was toen ze ziek werd. Tijdens haar ziekte zijn we één keer weggeweest naar de zee maar dan waren er niet veel leuke activiteiten voor de kids en kon Lotte ook niet echt buiten komen. Via het ziekenhuis in Gent hadden we al gehoord van het initiatief van VillaMax en keken we er heel hard naar uit om dit zelf mee te mogen maken. Het is heel fijn om hier nu te zijn en te zien dat Lotte vele leuke dingen kan doen en niet heel de dag op haar iPad moet zitten.
 
5. Hallo, wij zijn de ouders van Jana en Dario en zijn super blij dat wij via VillaMax een toffe vakantie als gezin hebben gehad. Gewoon op reis gaan zonder alle nodige apparatuur voor Jana gaat niet meer dus daarom is het leuk dat we via deze weg vele leuke dingen hebben kunnen doen. Zo zijn we naar de cinema, comics station, zwembad,… toch is een zwembad niet zo evident als het lijkt doordat een zwembad bijna nooit naar de behoefte van Jana is aangepast maar nu was dat wel mogelijk mits alle begeleiding en hulpmiddelen die we kregen.  Dario was super blij en verrast toen zijn zus meeging naar de verschillende activiteiten, hij was daar heel gelukkig door dat hij ook nog eens samen iets met zijn zus kon doen. Wij gaan soms zonder Jana op reis maar toch is het zeer fijn om ook eens echt als een geheel gezin op vakantie te gaan. Dankjewel VillaMax voor een onvergetelijke vakantie!
 
6. Hallo ik ben Lotte uit Wielsbeke en ik ga nu net naar het zwembad vertrekken. Ik kijk hier heel hard naar uit want ik zwem zeer graag maar ik heb dit twee jaar lang niet kunnen doen omwille van infecties die ik daar kan oplopen. Ik ben ook naar de cinema geweest waar ik de Fabeltjeskrant heb gekeken samen met mijn papa, mijn zus Ella en mijn mama zijn Dumbo gaan kijken. Bobbejaanland en Planckendael was ook heel tof. Het was echt al een heel leuke vakantie!
 
7. Hallo, ik ben de mama van Lore (3 jaar). Wij hebben met ons gezin enorm genoten van de verschillende activiteiten zoals naar Planckendael, Technopolis,… te gaan en zoals je ziet ook van wat Lore schilderde.  We hebben vroeger verschillende formules geprobeerd zoals op hotel gaan maar dat gaat niet zo makkelijk met Lore, ook omdat je ze geen seconde uit het oog kan verliezen en alles dus goed moet afgespannen zijn. Sommige mensen vinden dat Lore geen ziekte heeft maar voor ons is dit wel steevast een uitdaging om alles te kunnen plannen. Het was zeer fijn dat VillaMax alles zo goed voor ons had georganiseerd zodat naast dat onze kinderen konden genieten wij ook nog een rustige vakantie konden hebben met onvergetelijke momenten samen.
 
8. Hallo, ik ben Bas uit Limburg. Ik vond het een kei leuke vakantie, zo was het super leuk om voor de eerste keer naar Antwerpen stad te gaan met de tram en naar de zoo te gaan. Toch was deze vakantie op het nippertje maar haalbaar want de VillaMax vakantie begon op vrijdag en ik was pas vrijdag ontslagen uit het ziekenhuis in Leuven en dus gelukkig kon mijn vakantie dan toch nog beginnen. De meeste kindjes gaan maandag niet graag terug naar school, maar ik wel. Spijtig genoeg ben ik vorig semester maar 10 dagen naar school kunnen gaan, dus het valt nog af te wachten voor maandag. Aangezien ik mij deze vakantieweek terug beter voel doordat de medicatie lijkt aan te slaan, is er hoop dat ik nu toch meer naar school zal kunnen gaan.
 
9. Hallo, ik ben Liam (5 jaar) en kom uit de buurt van Tongeren, ik heb geen broers of zussen maar wel een mopshond en husky hond. Ik heb op mijn vakantie mij volledig kunnen uitleven in de binnenspeeltuinen, zoo, ... Ook ben ik samen met de kindjes naar de cinema geweest en heb ik samen geschilderd. Het was echt een kei leuke vakantie!!!
 
10. Hallo, ik ben de mama van Liam en vond het heel leuk om mijn zoon nog eens volledig zien uit te leven met al de leuke activiteiten die VillaMax organiseerde. Dit is voor mij geweldig om te zien, want een tijdje geleden kon Liam zich enkel bezighouden op een iPad en kon hij niet spelen en naar school gaan. De vakantie hier in Brasschaat was de perfecte vakantie aangezien je hier in het groen zit met een zwembad over de deur en vlakbij leuke activiteiten die makkelijk bereikbaar zijn zoals de zoo van Antwerpen, binnenspeeltuinen,...
 


Deel dit nieuwsbericht: